Wilt u reageren, stuur dan even een email naar info@deweek.net

Nieuwe pastoor


 
Dit verhaal werd Frederick voor waar gebeurd verteld. Dus als hij liegt, liegt hij in commissie.
 
In een klein dorpje werd een nieuwe pastoor benoemd. Toen hij voor de eerste keer de mis moest opdragen, was hij zo zenuwachtig, dat hij bijna niet uit zijn woorden kwam. Voordat hij de volgende zondag weer de mis op moest dragen, vroeg hij de aartsbisschop om advies. Deze herinnerde zich zijn eigen situatie toen hij voor het eerst oog in oog met de gemeenschap stond.Op de grond achter de kansel zet je een glas water en daarin doe je een paar druppels jenever. Telkens als je je erg gespannen voelt neem je een slokje. Zo gezegd zo gedaan.
 
Het viel de gemeenschap op dat meneer pastoor de volgende keer heel wat meer relaxed was, hoewel hij zich wel wat vaak bukte om een slokje water te nemen. Maar zijn preek viel enorm goed in de smaak. Grenzend aan godslastering applaudisseerde de gemeenschap zelfs aan het einde van de veel langer dan anders durende preek.Vol trots vanwege zijn succes meldde hij zich in de sacristie bij de aartsbisschop. Die bleek echter al te zijn vertrokken, maar wel had hij een notitie achtergelaten voor meneer pastoor.
 
Eerwaarde vader,Doe de volgende keer enige druppels jenever in het water en niet enige druppels water in de jenever.
 
Daarnaast nog een paar kleine correcties op je preek:* Het is niet nodig om een schijfje citroen op de rand van het glas te doen en het te versieren met een papieren parapluutje.* Het hokje naast het altaar is voor confessie, geen toilet.* Probeer te voorkomen om op het Mariabeeld te leunen en laat zeker achterwege haar te omarmen en te zoenen.* Er zijn 10 geboden en niet een stuk of twaalf.* Er waren 12 apostelen en geen 7 en er zaten geen dwergen bij.* U dient zich ervan te onthouden om aan Jezus Christus en de 12 apostelen te refereren als J.C. & The Boys.* Kaïn doodde Abel met een ezelskinnebak; hij schopte hem niet voor zijn kloten.* Het geeft geen pas om de paus “The Godfather” te noemen.* Bin Laden had niets te maken met de dood van Jezus Christus.* Wijwater is voor de zegening, niet om uw nek mee te verfrissen.* Het hoort niet om zittend op de trap naar de kansel te bidden en al helemaal niet met de benen over elkaar.* U hoort niet aan Judas te refereren als die vuile rat, bastaardjong van een kermishoer.* De heilige hostie is om aan de gelovigen uit te delen; geen borrelhapje bij de wijn.* Zondaars gaan naar de hel; ze zijn niet “voor eeuwig de lul”.* Bij het bidden strekt u uw handen ten hemel, maar u doet geen wave alsof u in een voetbalstadion bent* De goegemeente aan te zetten om te dansen is goed, maar het inzetten van een polonaise gaat te ver.* Als u uw preek beëindigd heeft, zegt u amen, geen proost.* Tenslotte, degene in het hoekje naast het altaar gezeten, die u “die homo met z’n maffe kalotje” en “travestie met z’n lange zwarte rok” noemde, was ik.
 
Was getekend,De Aartsbisschop
 
Frederick Fluweel