Wilt u reageren, stuur dan even een email naar info@deweek.net

Marta & Hristo


 
Zo, de klucht van het referendum is achter de rug. Nu afwachten wat voor ongein onze Catalaanse vrijheidsstrijders nu weer bedenken.
 
Hoe ver deze lieden en hun aanhang gaan in hun “strijd” tart soms Fredericks fantasie.
 
We weten allemaal dat politici per definitie onbetrouwbaar zijn. Maar er zijn er die een speciale vermelding waard zijn. We noemen deze reis man en paard.Marta Torrecillas. Ik laat het aan u, lezer, over wie man en wie paard is.
 
Marta is raadslid voor de partij ERC in een kleine gemeente nabij Barcelona. ERC is een uiterst linkse republikeinse partij, groot voorstander van een zelfstandig Catalonië.Op 1 oktober, de dag van het referendum zat Marta in het kieslokaal toen de Guardia Civil kwam om de stembussen in beslag te nemen en het lokaal te ontruimen. Marta verzette zich en werd er dus door een paar Guardias verwijderd. Daar is een video van, zodat iedereen precies kan zien wat er gebeurde.
 
Marta maakte er echter een circus van. Met haar hele hand in het verband verklaarde ze aan iedereen die het maar wilde horen dat de Guardias alle vingers van haar hand één voor één hadden gebroken. En bovendien dat ze, terwijl ze haar de trap af sleepten. lachend aan haar borsten zouden hebben gezeten. Dit laatste is klinkklare onzin, zoals duidelijk op de video te zien is.
 
Maar tekenend voor de domheid van dit soort politieke misbaksels is dat Marta haar linkerhand in het verband heeft gedaan. Maar op de video is duidelijk te zien dat ze aan de rechterhand de trap afgetrokken wordt. Marta heeft niks gebroken, ze heeft slechts een ontsteking aan één vinger. En die had ze al voor het referendum.
 
Er lopen nog meer onnozelaars rond. Hristo Stoichkov voetbalde ooit bij Barcelona. Hristo was een niet onverdienstelijke voetballer, maar toen Onze Lieve Heer verstand uitdeelde, heeft hij behoorlijk achteraan in de rij gestaan. Dat verhindert Hristo niet te pas en te onpas zijn mening te geven.Zo werd hem voor een Amerikaans televisiestation gevraagd wat hij vond van het politieoptreden tijdens het referendum.
 
Hristo is van mening dat de vicepremier van Spanje, mevrouw Soraya Saenz de Santamaria, zich schuldig heeft gemaakt aan overdadig geweld. Maar, zo weet Hristo, dat komt omdat “ zij, haar vader, haar opa en zelfs haar zoon franquistas (fascisten) zijn.”
 
En daar ging Hristootje vol de mist in. Onder Franco was er inderdaad een politicus met de naam Saenz de Santamaria. Maar er is geen enkele familieband met Soraya. Weer zo’n typisch geval van klok en klepel. Daarnaast schoot Hristootje nog een bok. De zoon van de vicepremier is 6 jaar oud.
 
Soraya heeft inmiddels aangifte gedaan, zodat Hristootje binnenkort een dagvaarding kan verwachten.
 
Frederick Fluweel