De Obesitas Unit van Hospital ClŪnica Benidorm helpt de patiŽnt met obesitas zijn/haar streefgewicht te bereiken


 
BENIDORM - De Obesitas Unit biedt in hun medisch centrum alle faciliteiten en een deskundig team die de patiŽnt informeert en ondersteunt.
 
De Obesitas Unit van Hospital ClŪnica Benidorm heeft een team van medisch specialisten die de patiŽnt met obesitas helpt om hun streefgewicht te bereiken, om zo hun gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren.
 
De Directrice, Dr. Ana Paz, van Hospital ClŪnica Benidorm legt uit dat ďdeze unit tot stand is gekomen om een betere dienstverlening te geven die aangepast is aan de behoeften van de patiŽnt. De patiŽnten zijn steeds meer op de hoogte en ze weten heel goed wat ze willen. Daarom bieden wij hen een deskundig team die hen gedurende het gehele proces begeleidt en waarbij men meer met psychologische dan lichamelijke ups en downs kamptĒ.
 
De Obesitas Unit van Hospital ClŪnica Benidorm biedt in hun medisch centrum alle faciliteiten en een deskundig team die de patiŽnt informeert en ondersteunt.
 
De internist, dokter Veronica MartŪnez, zal de gezondheidstoestand van de patiŽnt beoordelen en begeleidt de patiŽnt gedurende het gehele proces.
 
Allereerst zal de internist de patiŽnt op haar spreekkamer informeren over de mogelijke behandelingen, de werking van de kliniek en krijgt hij/zij een beoordeling van zijn/haar gezondheidstoestand om te weten of hij/zij een kandidaat is voor een chirurgische behandeling. In dit geval zal de patiŽnt naar de afdeling Voeding en DiŽtetiek van HCB gestuurd worden om zich fysiek voor te bereiden voor de ope≠ratie.
 
Na het onderzoek over de gezondheids≠situatie en het voedingsprogramma vooraf gaand aan de operatie, komt de patiŽnt kennis maken met de Bariatrische Chirurg dokter Josť Luis Estrada om de chirur≠gische opties te bespreken. De operatie wordt hierna gepland.
 
Typen laparoscopische operaties voor obesitas in HCB:1. Maagband2. Gastric-Sleeve operatie3. Maagomleiding4. Omleiding galwegen
 

Ongeveer 10 dagen na de operatie, is de patiŽnt in staat om zijn/haar nieuwe start te maken. Hiervoor, en gedurende ťťn jaar, zal de internist de patiŽnt begeleiden en indien nodig, doorverwijzen naar de psycholoog, voedingsdeskundige en eventueel naar de endocrinoloog om af te vallen, zijn/haar fysieke situatie te verbeteren en te leren dit in stand te houden.