Rugpijn met uitstraling naar bil en been


 
Eťn van de meest voorkomende klachten die wij in onze praktijk zien is pijn in de rug. Deze klachten worden meestal gevoeld tijdens lang zitten, lang stilstaan, slenteren en opstaan vanuit zit. Deze klachten worden altijd veroorzaakt door een onstekingsreactie van een van de ruggewrichten als gevolg van overbelasting. Deze overbelasting kan een slechte houding zijn, een dwangpositie van de wervelkolom, een scheefstand van het bekken en repeterende zware belasting als oorzaak hebben. Door deze overbelasting worden de ruggewrichten overbelast, ontstaat er een ontstekingsreactie, zoals bij een verzwikte enkel, en reageren de spieren door zich heftig aan te spannen. De spieren zijn dus niet de oorzaak van rugklachten, maar een gevolg van de ontstekingsreactie. Het spasme in de spieren is een natuurlijke reactie, maar maakt eigenlijk het probleem groter omdat de gewrichten door deze spanning nog meer in elkaar worden gedrukt en dus de irritatie wordt vergroot, waardoor weer meer spierspanning ontstaat...kortom een viscieuze cirkel ontstaat en de klacht verdwijnt niet vanzelf.
 
Door de geforceerde positie waarin de wervelkolom komt te staan kan er ook irriatie en/of inklemming van zenuwen ontstaan. Deze wordt vaak gevoeld in de bil uitstralend naar het been. Soms wordt de pijn alleen in het been gevoeld en is er geheel geen sprake van rugpijn, maar alleen pijn in het been. De uitstralende pijn in het been wordt gevoeld tijdens lang lopen, (te) lang zitten, in de auto zitten, bukken of juist in bed. U begrijpt dat deze inklemming en oorzaak daarvan niet verholpen kan worden met een pil of injectie. De pijn zal daardoor in theorie minder worden, maar de oorzaak blijft bestaan. Indien het medicament werkelijk de pijn heeft verminderd, is de kans groot, dat door het minder voelen van de klacht, het probleem alleen maar groter is geworden en de klachten heviger terugkeren.
 
De enige manier om van een lichamelijke klacht af te komen is door de OORZAAK te behandelen. Helaas is veel therapie gericht op symptoombestrijding. In onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het diagnostiseren, behandelen en revalideren van deze klachten. Door de OORZAAK aan te pakken, verdwijnt de klacht. Ook klachten die al langere tijd aanwezig zijn en waaraan al van alles is geprobeerd kunnen succesvol worden behandeld. Wij gebruiken chiropractische, fysiotherapeutische en orthopedische technieken en behandelplannen om onze patienten op alle vlakken te helpen. Het is namelijk noodzakelijk een klacht op al zijn aspecten aan te pakken om de oorzaak te kunnen verhelpen. Wij gebruiken de nieuwste technieken, inzichten en werken samen met andere disciplines om tot een goed resultaat te komen.
 
U kunt ons bereiken door onderstaand telefoonnummer te bellen. Onze behandelingen worden door vrijwel alle Nederlandse verzekeringen 100% vergoed.
 
Voor meer informatie of een afspraakkunt u contact opnemen met onze kliniek in Calpe/Altea.Tel: 965 875 917 QuiroprŠctica CalpeJason Gast (Doctor in Chiropractic)
 

Met welke Covid-19 test kan ik terugkeren naar huis?

(Nederland en BelgiŽ)
 
De wetgeving inzake mobiliteit tussen landen, als gevolg van covid 19, is veranderd en vaak verwarrend. In het specifieke geval van Nederland hebben de regels voor het overschrijden van de grenzen weer variaties ondergaan.De mogelijkheden voor reizigers naar Nederland zouden de volgende kunnen zijn:ē PCR test (negatief) binnen 12 voor vertrekuurē PCR test (negatief) binnen 72 uur bij landing +Antigeen snel test binnen 4 uur voor vertrekē PCR snel test (negatief) uitslag binnen 1 uurē LAMP test (niet beschikbaar)Hospital Clinica Benidorm probeert zich zo snel mogelijk aan te passen aan de veranderingen en gepersonaliseerde en eenvoudige oplossingen te bieden aan de mensen die naar Nederland reizen. Het is niet altijd mogelijk om 12 uur voor vertrek een PCR uit te voeren, ongeacht het vervoermiddel.
 
Daarom werken we bij HCB om de tests aan te passen en te vereenvoudigen:PCR en resultaten in minder dan 12 uur of de PCR 1 of 2 dagen van te voren (afhankelijk van de tijd van vertrek) en een antigeen test 4 uur voor vertrek (de Travel Pack).
 
Er bestaat ook nog een mogelijkheid om een PCR snel test te laten afnemen. De uitslag is er binnen een uur.Voor BelgiŽ gelden hele andere regels. Belgen die in BelgiŽ wonen moeten bij terugkeer in BelgiŽ een PCR test doen en 7 dagen in quarantaine blijven en daarna nog een test.De Belgen die hier, in Spanje, resideren moeten wel een PCR test doen van maximaal 72 uur als ze naar BelgiŽ reizen. Ook hebben ze nog wat andere speciale papieren nodig, een verklaring op eer en een PLF formulier.De Nederlandse en Belgische patiŽnten kunnen rekenen op de Nederlands sprekende PR van HCB, Astrid ten Zeldam, die al uw vragen zal beantwoorden en zoveel mogelijk oplossingen biedt in alles wat met de Covid 19 en de particuliere gezondheidszorg te maken heeft.Zij kan u tijdens kantooruren telefonisch 0034 639 312 615 of per e-mail atenzeldam@clinicabenidorm.com van dienst zijn.